De nieuwe Troax Safe Escape Lock
een hoger niveau van veiligheid

In alle automatische magazijnen of logistieke bedrijfsruimten is het cruciaal dat het proces soepel en zonder ongewenste onderbrekingen verloopt. Toch zullen de cellen af en toe betreden moeten worden voor service of onderhoud. Op die momenten moet erop vertrouwd kunnen worden dat de machinecel volledig veilig is. De nieuwe Troax Safe Escape Lock is voorzien van een eurocilinderslot en een benaderingsschakelaar binnenin om te garanderen dat de stroom wordt onderbroken als de deur open is en om zeker te weten dat alleen bevoegd personeel toegang heeft.

Nu de markt voor automatische magazijnen snel groeit, neemt ook de behoefte aan veiligheidsoplossingen toe. Om het veiligheidsniveau in logistieke bedrijfsruimten te verhogen, introduceert Troax in nauwe samenwerking met zijn klanten een multifunctionele Safe Escape Lock.

“Onze nieuwe Safe Escape Lock is ontwikkeld als een extra veiligheidsniveau”, zegt Josephine Granell, Product Manager bij Troax. “Het eurocilinderslot zorgt ervoor dat de deur vanaf de buitenzijde afgesloten kan worden en alleen bevoegd personeel met een sleutel naar binnen kan.”

Knop en hendel met geïntegreerde veiligheidsschakelaar
Afhankelijk van de behoeften en voorkeuren kan gekozen worden uit verschillende geïntegreerde contactloze schakelaars in het slot. De sterke aluminium afdekking is uitgerust met een voorziening waaraan een hangslot kan worden bevestigd om de deur in open positie te vergrendelen en te voorkomen dat deze tijdens onderhoud onbedoeld dichtvalt en op slot wordt gedraaid.

Veilig betreden, veilig ontsnappen
De multifunctionele Safe Escape Lock is verkrijgbaar in twee versies; een versie met en een versie zonder nachtschoot. Beide sloten beschikken over een anti-paniekfunctie die ervoor zorgt dat de deur altijd vanaf de binnenzijde geopend kan worden, ook als deze vanaf de buitenzijde op slot is gedraaid. De ontsnappingshendel bevindt zich achter een afdekplaat en is alleen vanaf de binnenzijde van de deur bereikbaar. Aangezien de schakelaar in het slot is geïntegreerd, kan er bij de montage tijd en geld worden bespaard.

Slim en veilig
– Geïntegreerde veiligheidsschakelaar
– Snelle en eenvoudige montage
– Alleen bevoegd personeel kan naar binnen
– Ontsnappingsmogelijkheid
– Veilig tijdens onderhoud